Joke Bouwmeester

Joke Bouwmeester is geboren op 24 maart 1947  
in Apeldoorn waar ze nog steeds woont. Als kind was ze altijd al bezig met tekenen. Op alle papiertjes die in haar omgeving binnen bereik waren, tekende en kleurde ze alles vol. 

Toen de kinderen van Joke klein waren, is ze 's avonds naar de volksuniversiteit gegaan om meer   
te leren over het schilderen. Ze heeft daar vier jaar lang allerlei technieken geleerd, maar het olie- verven is wat haar zo boeide. Ze kiest voor olieverf omdat ze het mooi, duurzaam, warm en klassiek vindt en er fijn mee kan schilderen. 

Na de volksuniversiteit volgde Joke Bouwmeester diverse lessen en technieken met olieverf. Uiteindelijk kwam Joke in de leer bij de kunst- schilder Herman Bulder en later volgde zij lessen 
bij zijn zoon de natuurschilder Hans Bulder. Joke Bouwmeester heeft van hen het echte fijnschilderen geleerd. Zij is begonnen met het schilderen van bloemen, landschappen en stillevens. Jarenlang heeft ze dat geschilderd. Op een gegeven moment wilde ze andere dingen op het doek zetten, over wat ze voelde en haar visie op het leven over brengen via haar schilderijen. Ze wil dat haar schilderijen een betekenis hebben, zodat mensen die ernaar kijken er iets herkenbaars in kunnen zien. Zo heeft Joke haar geheel eigen stijl gecreŽerd waarin ze haar gevoelens en emoties kan verwerken. 

De vroegere werken van Joke zijn meer bekend onder de naam Joke Ossevoort, sinds twee jaar gebruikt ze haar meisjesnaam weer en zijn haar schilderijen ondertekend met Joke Bouwmeester. 

Door de jaren heen heeft Joke Bouwmeester diverse opdrachten en tentoonstellingen gehad. Sinds twee jaar geeft ze ook lessen, waar ze enorm veel plezier aan beleeft.