Lessen

Sinds enkele jaren geeft Joke Bouwmeester schilderles. Ze vindt dit erg leuk om te doen maar wil ook graag het plezier doorgeven en overbrengen aan anderen. Hoe fijn het is om bezig te zijn met kleuren. Je gevoelens kwijt te kunnen op het doek. Nergens meer aan te denken, even ergens mee bezig zijn en zelf bepalen of jij het mooi vindt. Dat is het allerbelangrijkste van het schilderen. 

De schilderlessen van Joke behandelen het fijnschilderen met olieverf. Hierbij wordt veel aandacht gegeven aan de details die nodig zijn om te komen tot een goede compositie.

De onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn:

- mengen van verf
- kleurgebruik

-materiaalgebruik
-
compositie
-schaduw en licht
-
details schilderen

Iedere les beslaat tweeŽnhalf uur. Een uur van deze les wordt gebruikt voor het detailwerk. Alle leerlingen schilderen  op een eigen doek hetzelfde onderwerp waarbij Joke tips een aanwijzingen geeft. De overige anderhalf uur werken de leerlingen aan eigen schilderijen waarbij Joke Bouwmeester ze helpt, aanwijzingen geeft en corrigeert.

Van tijd tot tijd organiseert Joke Bouwmeester een tentoonstelling voor haar leerlingen, waar zij gezamenlijk hun werk kunnen tentoonstellen.

Heeft u belangstelling voor deze lessen, reageer dan met het contactformulier.

De lessen worden gegeven op de maandagmorgen, dinsdagmorgen en woensdag morgen van 9.15 tot 11.45 uur.